• ۰۹۱۲۸۶۰۲۱۷۸
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

رفع مشکلات زناشویی و همسرداری

همش به من شک داره.

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

  مقاله :شکاکی

هر بار با کسی صحبت می کنم بعدش باید یک ساعت توضیح بدهم که چه کسی بود ؟ برای چه چیزی  باهاش صحبت کردم؟ در مورد چی صحبت کردم؟ اصلاً تو کل زندگیم باید مدام باز خواست بشم و توضیح بدهم .واقعاً دیگه خسته شدم .

شک و بی اعتمادی و بدبینی، نوعی اختلال است که گاهی فرد را دچار رفتارهایی می کند که از نظر بقیه غیر عادی و جنون آمیز می باشد.او خود را مدام در معرض خطر دیده و فکر می کند همه می خواهند به او ضربه و یا آسیب برسانند.

بدبینی یک از ویژگی های شخصیتی می باشد که عوامل مختلفی در آن دخیل است و شناختن این عوامل به برطرف شدن این مشکل کمک زیادی می کند. اگر این اختلال شدت یابد به اختلال پارانوئید تبدیل می شود.

شناخت در مورد گذشته و شخصیت فرد در شناسایی علت درست به ما اهمیت زیادی دارد.

شک و بدبینی ، نوعی وسواس فکری به حساب می آید که در افراد حسود و خود کم بین مشاهده می شود.

 

به یاد داشته باشید که اعتماد چیزی به دست آوردنی است و به طور خودکار حاصل نمی شود.

 

آثار بدبینی و بی اعتمادی

بدبینی و بی اعتمادی به غیر از لطمه ای که به ارکان خانواده و روابط می زند ، الگوی نامناسبی برای فرزندان می باشد و احساس ناامنی را در آنها شکل داده و لذت زندگی را از افراد خانواده می گیرد .مشاجرات و بدخلقی ها، اجازه ی رشد را به افراد نمی دهد و عزت نفس و اعتماد به نفس را در تک تک افراد کاهش می دهد.

 

سوءظن3

علل بدبینی و شکاک بودن

  • داشتن تجربیات ناخوشایند در نوع ارتباط با والدین: کودکی که مدام در برخورد والدین بدرفتاری دیده و نیازهایش سرکوب می شود، باعث می شود نوع دید این کودک به دنیا و انسانها بدبینانه شکل گرفته و تاثیر آن در بزرگسالی مشهود است. دوران کودکی و سالهای اولیه و نوع ارتباط والدین و کیفیت آن در شکل گیری اعتماد نسبت یه دنیا از اهم علل بدبینی در فرد است. اگر همسر شما در ارتباط با والدین خود درگیر مشکلی بوده یا هست، این مشکل می تواند بر نوع ارتباط شما موثر باشد.
  • داشتن تجربیات ناخوشایند در ارتباط عاطفی : برای داشتن یک رابطه ی عاطفی ، باید بین افراد اعتماد وجود داشته باشد. وقتی همسران نسبت به هم رفتارهایی چون خیانت یا شیطنت های بی جا انجام داده و فرد مقابل را نسبت به خود بی اعتماد می کنند نمی توان از فرد مقابل انتظار اعتماد داشت.
  • از بین رفتن اعتماد: در زنان امنیت در رابطه اهمیت زیادی دارد. هر گونه بی اعتمادی ،از نوع نگاه تا صحبت و یا رفتار می تواند منجر به بدبینی شود.
  • علاقه و عشق زیاد از حد به هم: هر فرد همسرش را متعلق به خود دانسته و هر نوع رفتار با دیگران برایش سخت است. به مرور فرد فکر می کند رفتار همسرش به دلیل این است که نتوانسته همسر خود را تسخیر کرده و احساس شکست می کند. این به دلیل عدم شناخت کافی زوجین نسبتت به یکدیگر بوده که به مرور زمان زمینه ی بهانه و ایراد را در همسران به وجود آورده و بدبینی ها شروع می شود.
  • اضطراب و نگرانی در مورد وقایع: وقتی مدام درگیر خودخوری و استرس ناشی از گمان های خود باشید به مرور شک و بدبینی شکل گرفته و ذهن شما را درگیر می کند و از هر اتفاقی کوچک برای خود داستانی بزرگ درست می کنید.
  • حسادت دوستان: گاهی حسادت دوستان در مورد زندگی شما باعث حرف ها و رفتارهایی از جانب دوستتان می شود که آرام آرام شما را نسبت به همسر خود بدبین می کند. پس حواستان به رفت و آمد و سخنان با افراد دیگر باشید.
  • سوالات بازجویانه: در مورد رفت و آمد و همکاری و نوع صحبت و... مرتب همسر خود را بازجویی نکنید. چون منجر به کمرنگ شدن احساسات درون رابطه شده و فرد از شریک بودن به رئیس و مرئوس تبدیل شده و نسبت به شما و کارهایتان بی اعتماد می شود.
  • نوع شخصیت فرد و منفی گرایی: تحت فشار قرار دادن همسر ،با نقطه ضعفش علت مهمی در بروز خدشه دار شدن روابط و بی کفایتی وبی اعتمادی می باشد .
  • مصرف مواد مخدر: از عوارض مصرف مواد مخدر و الکل بدبینی می باشد .مسومیت ناشی از مصرف مواد می تواند موجب افسردگی و بدبینی در فرد شود. البته این به معنای این نیست که تمام کسانی که مواد مصرف می کنند به بدبینی دچار می شوند.

این را باید بدانیم که گاهی افراد براثر یک تجربه نسبت به موضوعی بی اعتماد می شوند و در بقیه ی زمینه ها این گونه نیستند ولی فرد بدبین نسبت به تمام موارد بدبین می باشد.

سوءظن4

 

راهکار مقابله با شکاکی

قبل ااز هر کاری با خدا صحبت کنید: اجازه دهید قلبتان با خدا انس بگیرد .شما از احوالات درونی همسر خود آگاهی ندارید اما خدا به همه چیز آگاه و واقف است.

  1. تحت تاثیر قرار نگیرید: به جای توضیحات اضافه در مورد زمان و مکان واشخاص فقط شنونده باشید به حرف ها و نگرانی های او فقط گوش کنید، اجازه دهید احساسش نسبت به رفتار شما را توضیح دهد بدون واکنش تند با او همدلی کنید.
  2. بهانه دستش ندهید: بعضی رفتارها مثل دیر آمدن یا در محل خلوت تلفن زدن وصحبت کردن خصوصی با افراد دیگر را کنار بگذارید تا بهانه نداشته باشد.
  3. از افراد مورد اعتماد کمک بگیرید.
  4. صداقت داشته باشید: دروغ های کوچک یا پنهان کاری هر مسئله ای زمینه ی ایجاد بدبینی و بی اعتمادی را در فرد مقابل به وجود می آورد.
  5. اعتماد او را جلب کنید: با در دسترس بودن می توانید احساس نگرانی همسر خود را کاهش داده و از قبل برنامه های خود را به او اطلاع داده تا دچار هیچ گونه فکر مخربی نشود.
  6. جلوگیری از بروز خشم در برابر رفتار او: هر چند زندگی با فرد شکاک بسیار دشوار و زجردهنده هست اما واکنش تند شما و گرفتن حالت تدافعی در برابر او منجر به تشدید بدبینی و عصبانیت در هر دو نفر و بداخلاقی و یا مشاجره می شود و مشکل را حادتر می کند.
  7. نوشتن آسیب های وارد شده از بی اعتمادی و بدبینی برای هر دو نفر
  8. پیدا کردن فکرهای قبل از بروز شک
  9. ریشه یابی علتهای بی اعتمادی
  10. مشخص کردن زمان بروز شک و بدبینی
  11. فاصله گرفتن از افراد شکاک
  12. مرور مشکلات گذشته و تطابق آنها با واقعیت
  13. تقویت اعتماد به نفس
  14. پرهیز از قضاوت نا به جا
  15. شروع کارهای هنری چون موسیقی، نقاشی،خط و یا هر هنر دیگری و بروز ترس و نگرانی خود در آثار هنری
  16. شناخت خصوصیات اعضاء و برقراری ارتباط بهتر با یکدیگر
  17. صحبت با همسر خود:با همسر خود دقیق با دقت در لحن، تن صدا، زبان بدن و کلمات صحبت کرده تا متوجه درون طرف مقبلتان شوید.
  18. استفاده از دارو با تجویز پزشک


 

مطالب اخیر

عضویت در خبرنامه