• ۰۹۱۲۸۶۰۲۱۷۸
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

روش برخورد با کودکان و نوجوانان

مراحل رشد دختران
روانشناسی

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

آیا دختران از تساوی حقوق با پسران در جامعه برخوردارند؟

آیا نوع نیازها و توان و سختی های جسمی و روحی در مورد زنان و دختران لحاظ می شود؟

دختران امروزه با چالشهای فراوانی در جامعه روبرو هستند.از نگاه جنسیتی گرفته تا تاثیر ارزشها و باورهای هر فرهنگ و رشد بی رویه ی تکنولوژی و حضور زیاد زنان در تمام عرصه های کار و اقتصاد و ....
در گذشته بهترین زنان و دختران کسانی بودند که در برابر زور مردان و فشارهای زندگی و کلامی و فیزیکی اطرافیان سکوت کرده و به اصطلاح گذشت و صبوری کرده و دم نزدن و صورت خود را با سیلی سرخ نکه داشتن را ترجیح می دادند.

از کودکی به دختران یاد می دهند که دختر خوب کسی است که غر نمی زند، مخالفت نمی کند، بلند نمی خندد، با همه چیز کنار می آید و این سرآغاز مردن احساسات و ارزشها درون یک دختر که همسر آینده و مادر فرداهاست می باشد.

از مهم ترین دلایل افسردگی و پایین بودن اعتماد به نفس در زنان و دختران می توان به همین باورها و جملات کلیشه ای اشاره کرد که از کودکی دانه و بذر عزت نفس و اعتماد به نفس را در دختران ما از بین برده است.

احساسات بیان نشده و تربیت غلط و نگاه جنسیتی به دختر و پسر باعث عقده های روانی در دختران شده و تمام مسائل آنان را تحت شعاع خود قرار می دهد . از انتخاب رشته ی تحصیلی گرفته تا مهم ترین انتخاب زندگی یعنی انتخاب همسر

والدین قبل از بچه دار شدن بهتر است مراحل رشدی و سیر تکاملی انسان چه دختر و چه پسر را آگاه باشند تا در مسیر رشد اطلاعات لازم در خصوص دوران حساس و تکاملی فرزند خود را داشته باشند.

دوران بلوغ یکی از مراحل حساس در انسان ها می باشد که باید از نظر روانی، فیزیکی، تغذیه ای و.... به آن توجه کرد تا فرد دچار بحرانهای شدید نشده و اگر دچار مشکلی هم شد به سلامت تحت نظارت و حمایت والدین از آن عبور کند.

در دوران بلوغ دختران نشانه های اخلاقی و جسمی  در فرد به وجود می آید.

نشانه های اخلاقی:زودرنجی، بهانه گیری، خجالتی شدن، افسردگی، پرخاشگری و...

نشانه های جسمی: رشد سینه ها، رشد موهای قسمت های مختلف بدن، قاعدگی، جوش روی صورت و بینی، رشدقد

با توجه به تغییرات در این دوران بهتر است والدین صبورتر و انعطاف پذیرتر بوده و با نوجوان خود با مهربانی رفتار کرده تا این دوران به سلامت و در کمال آرامش سپری شود.

بهتر است به دخترانمان جسارت و هدف گذاری را یاد داده و تا می توانیم خانه را محل امن و باز کردن مشکلات و ناراحتی برای نوجوان خود قرار دهیم.

مهربانی و نوازش  و درآغوش گرفتن دختران توسط پدران در رشد روحی و روانی آنان تاثیر به سزایی داشته و آنان را از خطرات احتمالی در آینده برای ورود به روابط خطرناک حفظ می کند.

به آنان مهارت برقراری ارتباط موثر با دوستان، فامیل ، همسر آینده را یاد داده و خود والدین الگوی مناسب برای آنان باشند.

مهارت نه گفتن را با رفتار خود به آنان بیاموزیم و سعی کنیم اگر خطایی از سمت آنان صورت گرفت ، با آغوش باز پذیرای آنان بوده و در صدد حل مشکل بوده بدون هیچ گونه سرزنش، تحقیر، مقایسه، فحاشی، محدودیت خاص

والدین باید بدون هیچ قید و شرطی بچه های خود را بخواهند با تمام نقص ها و توانمندی ها 

به امید روزی که بهترین دختران و همسران را برای مادری کردن تحویل جامعه داده و مهارت ها را در خانه یاد داده و همه ی خانواده با مهدلی پشت در پشت هم باشند تا جامعه ای رستگار و عاری از تنش داشته باشیم.


 

مطالب اخیر

عضویت در خبرنامه