• ۰۹۱۲۸۶۰۲۱۷۸
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

آموزش مهارت های زندگی و بهبود فردی

مهارت های زندگی

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

مهارت های زندگی

توانایی هایی هستند که در چالش های زندگی به ما در برخورد و تصمیم صحیح کمک می کنند. برای جامعه ی امروز با این پیچیدگی ها، ارتقا سلامت و بهداشت روان ضروری است و با بهتر نمودن وضعیتمان از نظر ارتباطی و توانایی ذهنی، سازگاری بهتری رابرای خود و دیگران می سازیم.

هدف از آموزش این مهارت ها ،کمک به افراد در جهت شناخت هر چه بهتر خود،کنترل هیجانات و استرس ها و حل کردن هر چه بیشتر مسائل و مشکلات ،تا افراد بتوانند مسئولیت های مربوط به نقش های اجتماعی خود را پذیرفته و بدون آسیب به خود و دیگران رفتار کنند.

مهارت های زندگی

عواملی که افراد را برای  کسب مهارت ها ترغیب می کند: آگاهی خانواده ها و ضرورت یادگیری آنها، تبلیغات رسانه ها ، مدرسه و محتوای دروس، دوستان ، در دسترس بودن مراکز آموزشی ،هزینه ی پائین

کشوری که به یادگیری مهارت های زندگی بیشتر از آموزش تخصصی علوم و فنون اهمیت می دهد ،آسیب های اجتماعی کمتر و آسایش و آرامش بیشتر شهروندان را دارد. و دولت انرژی خود را صرف نشاط و خلاقیت شهروندان می کنند.

اما در کشور ما،جوانان بعد از فارغ التحصیلی فاقد مهارت های لازم زندگی و اجتماعی می باشند .مدارس بیشتر دانش محور است تا مهارت محور.

شاخص مهارت ها در سازمان بهداشت جهانی برای زندگی مطلوب :

1- خودآگاهی

2- همدلی با دیگران

3- تصمیم گیری

4- حل مسئله

5- تفکر خلاق

6- تفکر نقاد

7- ارتباط موثر

8 روابط بین فردی

9- مقابله با هیجان ها

10-مقابله با استرس

عوامل دیگری باعث افزایش سلامت روان افراد می شوند:

1- فردی: ژنتیک/ جنسیت/ قدردانی/ باورها/ اعتقادات فردی/ شاد بودن/ تغذیه/ ورزش/ خواب مناسب و کافی/ عدم اعتیاد/ اشتغال به کار و یادگیری مهارت های زندگی.

2-محیطی: وقایع طبیعی سیل ،زلزله .../ محیط خانواده حمایت، طرد، تحقیر...

3- اجتماعی: انقلاب ها / جنگ...و هر نوع قطع ارتباط بین فرد و جامعه

4-فرهنگی: سواد سلامتی یعنی توانایی کسب و فهم و استفاده از اطلاعات

مهارت های زندگی

مهارت ها در بالا رفتن کارکرد خانواده برای حل مسئله ،ارتباط ها ، نقش ها، کنش عاطفی، کنترل رفتار ، شادکامی نوجوانان ، نه گفتن، روابط بین دوستان ، انجام کارهای جمعی ،پرسشگری، تاثیر و برخورد افراد را با محیط خانوادگی ،شغلی، تحصیلی و اجتماعی کارآمدتر و سبب کاهش تعارضات والد-فرزندی می گردد.

کودکان، کار درست را از نادرست تشخیص نمی دهند و با کوشش و خطا یاد می گیرند ،ممکن است یادگیری خسارت جبران ناپذیری وارد کند .مهارت هایی مثل بخشش، درست و نادرست، احترام، دوست خوب ، تاثیرپذیری به رشد صحیح کودکان کمک می کند . مهم ترین مشکل کودکان ،والدین آموزش ندیده و آسیب دیده ای است که بدون آموزش در خانواده هایی با مشکل، بزرگ شده اند و سواد تاب آوری را نیاموخته اند.

در جلوگیری یا کاهش افسردگی ،اضطراب ، فشارهای روانی ،پرخاشگری و افزایش  اعتماد به نفس،جرات مندی و ابراز وجود روی افرادی مثل زندانیان ، خانواده ی معتادین، قربانیان مورد سواستفاده ی جنسی ،با افزایش خودپنداره می توان کمک کرد.


 

مطالب اخیر

عضویت در خبرنامه