اغلب دختران به دنبال ارتباط ساده و پاک هستنداما باید بدانیم که ارتباط ساده و پاک شکل نمی گیرد، به ازدواج ختم نمی شود و این روابط اغلب شکننده است. این دوستی ها به تعبیری just friend باقی نمی مانند.
زنان شکست خورده ی عاطفی، اغلب دچار خیانت می شوند، یعنی علت عمده ی خیانت زنان کشش جنسی نیست، بلکه کشش عاطفی است به همین دلیل است که در اسلام تاکید بسیاری بر عدم اختلاط و خلوت زن و مرد شده است.
نسبت به 25 سال پیش ارتباط نوجوانان با جنس مخالف سه برابر و سن شروع ارتباط نیز سه سال کمتر شده است و ارتباطات از سطح عاطفی به سطح جنسی کشیده شده است.40درصد دختران ارتباط را زیر 14 سال شروع کرده اند یعنی در سنین راهنمایی و دبیرستان.
یکی از تفاوت های میان زن و مرد این است که مردها به روابط زودهنگام با هدف جنسی راضی می شوند، ولی زنان به روابط دیر هنگام با هدف عاطفی. اتفاقی که اخیرا در رابطه ی زن و مرد به چشم می خورد، تجاوز در قرارهای عاشقانه است ،تجاوز به معنی رابطه جنسی بدون رضایت طرف مقابل . مبنای تفاوت دو جنس باعث این تجاوز می شود.یعنی اینکه رابطه باعث بیداری جنسی شده و عامل تجاوز می شود.نوشیدن الکل در این نوع روابط سطح مقاومت جنسی را کم می کند.
اولین رابطه با غیر همسر برای مردان احساس آرامش به دنبال دارد و برای زنان استرس و پشیمانی. بسیاری از دختران عنوان می کنند که ما برای جلب نظر پسر تن به رابطه دادیم. اما این نوع رابطه مشکلات بعدی به دنبال دارد.
عوامل کاهش دهنده ی روابط دختر و پسر
پایبندی اخلاقی
داشتن خانواده ی گرم وصمیمی
دوستان خوب
موفقیت های اجتماعی
دسته بندی مردان متجاوز
آزارگران جنسی
مهاجمین بهره کش
مردان بی کفایت
مردهایی که تجاوز به عنف از طرف آنها ،جابجایی در خشم و غضب است.
ویژگیهای زنان بزه دیده
پناهندگاه اخراجی
بیماران روانی
دختران فراری و زنان خیابانی
انواع تجاوز
فردی : گاهی متجاوز به تنهایی اقدام به تجاوز می کند .معمولا این نوع تجاوز به دلیل هوسرانی فرد انجام می شود و فرد متجاوز اغلب قربانی را می شناسد و با اوسابقه ی آشنایی دارد و فرد کوچک تر را برای تجاوز انتخاب می کند،گاهی دلیل فقط جنسی نبوده و اهداف دیگری وجود دارد.
گروهی: متجاوزین در قالب باند و گروه ،قربانی را ربوده و سپس به صورت دسته جمعی او را مورد تعرض قرار می دهند.
برحسب شدت اعمال خشونت:1-تجاوز با قدرت 2- تجاوز باخشم 3- تجاوز با دگر آزاری
برحسب میزان آشنایی متجاوز با قربانی: 1-تجاوز توسط آشنایان 2- تجاوز توسط محارم که بدترین نوع تجاوز است که توسط پدر، برادر،و... انجام می شود.
علل تجاوز
- علل روانشناختی:عقدهای جنسی، تخلیه ی خشم و انتقام جویی، نفرت از جنس مونث و یا تیپ خاص شخصیتی
- علل فرهنگی: دیدن فیلم های خشن جنسی، تقلید از گروههای ضد فرهنگ، برتری جویی و قدرت نمائی مردان، شئی انگاری زنان، تغییر ارزشهای دینی
- علل اجتماعی: افزایش سن ازدواج، افزایش عوامل تحریک کننده،
- علل خانوادگی: عدم رعایت حریم عفاف در مسائل جنسی والدین، وجود سابقه اقدام به تجاوز در اطرافیان
- علل حقوقی: عدم گزارش تجاوز از سوی قربانیان
- علل سیاسی: امروزه تجاوز به عنف ، به عنوان یک تاکتیک جنگی است که به عمد ،برای ایجاد رعب و وحشت و احساس عدم امنیت به کار می رود.
- علل اقتصادی: قصد سرقت طلا و جواهرات قربانیان است.
پیشگیری و مقابله
راهبرد فرهنگی: ترویج ارزشهای دینی، ترویج حجاب کامل، پوشاندن زینت آلات از دید نامحرمان
راهبردهای اجتماعی: تسهیل ازدواج، کاهش عوامل تحریک زا
راهبردهای فقهی – حقوقی
راهکارهای بازتوانی:
حمایت از بزه دیدگان در سه مرحله قابل تصور است.
1- بلافاصله پس از تحقق جرم
2- در مرحله ی دادرسی
3-در مرحله تامین ضرر و زیان