• ۰۹۱۲۸۶۰۲۱۷۸
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

مقاله‌ها

مهم ترین علل کاهش فرزندآوری در ایران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

بین سبک زندگی و تحولات جمعیتی ارتباطی دوسویه برقرار است.
خانواده یکی از اصلی ترین و موثرترین نهادهای اجتماعی است و اولین هسته ی زندگی اجتماعی بشر خانواده می باشد.
تغییرات ارزشی در حوزه ی خانواده در جامعه نیز تاثیر گذار است و البته تغییرات مختلف در عرصه فرهنگی،اقتصادی و.... در مناسبات و ترجیحات خانواده ها تاثیر داشته است.
هرم سنی جمعیت ایران در حال حاضر در حال انتقال از جوانی به سال خوردگی است.

مهم ترین علل کاهش فرزندآوری در ایران

علل کاهش فرزندآوری

مشکلات زندگی اعم از بیکاری،سطح توقع زوجین از هم در بدو شروع زندگی، تورم، نداشتن آینده ی مشخص برای کارو درآمد،کاهش قداست خانواده در دنیای مدرن امروزی ضدارزش نبودن مجردی، دارایی محسوب نشدن فرزند بخصوص پسر که با پول و زمین و طلا و بورس و.. تغییر یافته، مستقل شدن زنان، سیستم فرسوده ی آموزش و پرورش،پر کردن اوقات فراغت بچه ها در خانه به علت ناامن بودن محیط بیرون و....باعث کمی ازدواج در جوانان و بالاتبع کمی فرزندآوری می شود. نگاه تک همسری که همسران در این برهه 6یا 10 فرزند نمی آورند.
تغییرات فردی اعم ازرواج فردگرایی که نتیجه ی توسعه ی خانواده هسته ای می باشد و می تواند پیامدهایی چون کاهش مسئولیت پذیری، بالا رفتن سن ازدواج، افزایش طلاق وافزایش سطح تحصیلات و اشتغال زنان و تغییرات اجتماعی مثل گسترش خانواده ی هسته ای،افزایش میزان شهرنشینی، آپارتمان نشینی و کوچک شدن خانه ها،مشکلات اقتصادی، تغییرات فرهنگی مثل رواج فرزندسالاری ، تحقیر کارخانگی و مادری ،مصرف گرایی در سبک زندگی، هزینه های زایمان، مخارج بزرگ کردن کودک ،هزینه ی فرستادن به مدرسه و دانشگاه،طبیعتا کاهش فرزندآوری را به همراه دارد.
نبود حمایت از طرف همسر و بقیه ی اعضای خانواده و پرمشغله شدن زنان،وضعیت تغذیه و در معرض بیماری های جسمی و روانی بودن، استرس ها و تنش های روزمره ی کار،رابطه وزندگی از عوامل مهم درفرزند نیاوردن زنان می باشد.

مهم ترین علل کاهش فرزندآوری در ایران

تاثیرات کمی فرزند

اولین پیامدش متوجه مادران است چون مادری قبل از اینکه ثمره برای فرزندان داشته باشد به نفع خود زن است و نیاز فطری و طبیعی او از جهت سلامت جسمانی و روحی را برآورده می کند.
بچه های تک فرزند در خانواده تنها هستند تقریبا بی ثباتی شخصیتی دارند البته نه همه،چون هر چه خواستند پدر و مادر برای آنها فراهم کرده و این بچه ها آسیب پذیرتر از بقیه ی همسالان خود هستند.در خانواده با تعدادی بچه فضای یادگیری مهارتها و آزمایش ها زیادتر است و دفاع از حقوق خود و اینکه کجا باید به نفع جمع گذشت کنند را می اموزند.تفریحات این دو نوع خانواده تک فرزند و تعداد زیاد با هم فرق دارد وتک فرزندان تنهایی و انزوا وافسردگی بیشتری را تجربه می کنند و از داشتن اقوام درجه یک مثل خاله،دایی،عمو،عمه بی نصیب هستند.
کاهش رشد می تواند خطر شوک جمعیتی برای ایران باشد که باعث ناهمگونی در هرم سنی و شاهد جمعیت پیر در ایران هستیم و اینکه رشد باروری زنان به خاطر بالا رفتن سن ازدواج و فرزندآوری کاهش یافته و به خودی خود سن میانگین جامعه بالا می رود و در سی سال آینده کشور با مشکل و بحران نیروی کار مواجه می شود.

مهم ترین علل کاهش فرزندآوری در ایران

راهکار مناسب برای تغییر دیدگاه مردم به فرزندآوری

شعار فرزند کمتر،زندگی بهتر و دوبچه کافیست که برای خانواده ها نوعی سبک زندگی شده است تغییر و ترغیب به فرزندآوری شود.
تضمین اشتغال زنان پس از زایمان،فرهنگ سازی برای سهیم کردن پدران در تربیت و نگهداری کودکان،در نظر گرفتن امکانات بهداشتی و سلامتی رایگان و ارزان قیمت،تحکیم خانواده و بهبود روابط زوجین با مشاوره های ارزان قیمت و امتیاز برای خانواده هایی با جمعیت بیشتر زمینه برای فرزندآوری را زیاد و هرم سنی جامعه را متعادل می کند.


نظرات (0)

هنوز نظری ارسال نشده است

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. بهتر است نام و نظر خود را فارسی تایپ کنید ( برای انتشار سریع نظر یا افزودن فایل پیوست، باید وارد حساب کاربری خود شوید ) عضویت یا ورود به حساب کاربری.
0 کاراکتر
پیوست (0 / 3)
انتشار موقعیت
کد تصویری را وارد کنید

مطالب اخیر

عضویت در خبرنامه